Wonen op Curaçao . Hoe Sandra het roer omgooit.

Soms is er maar 1 goede reden nodig om iets wél te doen. Sandra vertelt over hoe ze haar droom, om in het buitenland te gaan wonen, omzet in werkelijkheid. Dat was mogelijk door haar zelfopgelegde beperkingen aan de kant te schuiven en haar grootste dromen na te leven. Bepaalde gedachten of regels kunnen je weerhouden om te doen wat je echt graag wilt. Lees het verhaal van een stoere dame, niet omdat ze naar het buitenland vertrekt maar omdat ze haar dromen verwezenlijkt en moeilijke keuzes durft te maken.

“Ik ga nooit meer het onderwijs in, tenzij het op een tropisch eiland is”.
 

Dit riep ik toen ik in 2000 het onderwijs uitstapte. Ik was er klaar mee. Ik wilde een baan zonder beslommeringen en zonder schoolvakanties.  

Pas in 2017 toen ik alleen op vakantie was in Thailand, hoorde ik mezelf deze woorden weer zeggen. In Bangkok … de eerste dagen van mijn vakantie.

Dit is mijn verhaal.

Thailand

Op mijn vakantie Thailand ontmoette ik toevallig een Engelsman. Hij vertelde me dat hij les ging geven in Vietnam. Na 1 avond gezelligheid namen we afscheid en ik heb hem nooit meer gezien, maar de hele vakantie bleef dat verhaal door mijn hoofd spoken. Lesgeven in het buitenland, dat zou ik ook wel willen. Eenmaal terug in Nederland, bleef ik er maar aan denken en zo begon de zoektocht op het internet.

Tropisch

Ik vond en kreeg een baan als docente op een middelbare school in Curacao. Een nieuwe school met veel uitdagingen en veel vrijheden. Lesgeven op een tropisch eiland, dat wilde ik en dat ging ik doen! Dus daar ging ik, op weg naar het grote onbekende. Een nieuw avontuur.  

Zo begon mijn nieuwe leven op een het tropisch eiland. Door de week werken, net als in Nederland. Maar de avonden en weekenden zijn heerlijk hier. Iedere dag mooi weer, nooit een jas aan en na het werk of in het weekend naar het strand.

Afstand

Ja, ik mis mijn familie en vrienden. Maar ben nu eens eerlijk? Hoe vaak zie je die vriend die aan de andere kant van NL woont? Hoe vaak neem je niet even de telefoon om bij te kletsen? Voor mij zijn de telefoon en het internet zijn onmisbaar, ze zorgen ervoor dat ik op de hoogte ben en dat ik een band kan houden met vrienden en familie.

Het steekt soms wel dat ik een feest moet missen of dat ik niet mee kan naar dat concert, maar ik ben vooral ook blij om de leuke verhalen van mijn vrienden te horen.

Wennen

Natuurlijk moest ik wennen aan het klimaat, aan de manier waarop je dingen hier geregeld zijn en het feit dat hier niet alles te koop is.

Waar ik de meeste moeite mee heb, is het komen en gaan van mensen. Veel mensen zijn hier maar kort en gaan daarna terug naar Nederland. Vriendschappen blijven daarom vaak oppervlakkig. Investeren in een vriendschap waarvan je weet dat die persoon na een jaar weer vertrekt, dat vind ik moeilijk, nog steeds.

Vrijheid

En toch, en toch blijf ik hier. Op dit mooie tropische eiland met veel te veel zwerfdieren, minder salaris, slechte infrastructuur en dure boodschappen.

Iedere dag mooi weer, ieder weekend een vakantiegevoel als ik de zee inloop. Ik ben me er erg van bewust. Ik hou van het eiland leven, ik hou van de zon en ik hou van het leven buiten en het gevoel van vrijheid. Ik kom voorlopig niet terug!

Kiezen

Sandra had een vakantie nodig om weer bij zichzelf te komen en te bedenken wat echt belangrijk voor haar is. We zitten vaak zo vast in onze dagelijkse beslommeringen dat het lastig is om het grote plaatje te kunnen ontdekken.

Wanneer doe jij een stap terug en bedenk jij je welke keuzes je niet durft te maken?

Als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en het leven durft te leven dat hij zich heeft voorstelt, zal hij een succes hebben dat hij nooit had verwacht.

- Henry David Thoreau

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur mij een bericht.

Scroll naar boven

Leuk dat je een berichtje stuurt.

Je bericht is in goede orde ontvangen. Binnen drie werkdagen zal ik je bericht beantwoorden.

Wanneer je vraag dringend is stuur mij dan een berichtje via Whatsapp.

Je kan mij ook volgen 

Fijne dag, Katja

Bedankt dat je meegaat op dit avontuur van groei en vervulling.

Elke twee weken ontvang je een dosis waardevolle inzichten, praktische tips en inspirerende verhalen. hopelijk dat deze blogs je zullen helpen om je horizon te verbreden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.