Over mij

Ik was steeds meer vastberaden om me overal ter wereld thuis te voelen.

We hadden al vaker een langer in het buitenland gewoond, maar nu zouden mijn partner en ik voor onbepaalde tijd vertrekken. En hoewel ik natuurlijk heel veel zin in had om te vertrekken zag ik er tegelijk ontzettend tegenop! Want hoe fijn ik het ook vind om te reizen en om in het buitenland te wonen, bekruipt me altijd een groeiend gevoel van onrust over het verlies van de verbinding met mijn omgeving en mijzelf. Dat was jarenlang een reden om niet de volledige tijd bij mijn partner in het buitenland te zijn.

Ik voelde mij steeds meer vastberaden om mijzelf tijdens dit avontuur niet te laten gijzelen door het gevoel van onrust en het verlies van de verbinding met mijzelf. Op het moment dat het kwartje viel wist ik waar het onbestemde gevoel van leegte vandaan kwam en hoe ik ermee om moest gaan, ging er een hele andere wereld voor mij open. Vanaf dat moment maakte het mij niet uit waar ik dan ook op de wereld ben.

Het gevoel van ontworteld te zijn heb ik niet als partner van een expat ervaren. Dat gevoel had ik wel in Papua en het moment dat ik weer in Nederland moest aarden. Door mijn ervaring en door gesprekken die ik heb gehad ontdekte ik, vaker dan gedacht, dat er een stille pijn achter het schijnbaar mooie leven als expat ligt. Van de buitenkant lijkt het een droomleven maar onder de oppervlakte gaat er een gevoel van beklemming schuil. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om juist aan expats mijn ervaring en kennis te delen

Confronterend maar met compassie daag ik mensen uit met hun eigen woorden en gedrag. 

Ik zet woorden op scherp. Niet omdat ik onaardig wil zijn maar ik heb een hekel aan getrut en besluiteloos gedoe. Ook dode paarden en slachtoffers zijn bij mij aan het verkeerde adres.

Voor de softe aanpak, of zweverige teksten moet je echt niet bij mij zijn. Ik kleur graag buiten de lijntjes en ik zwem vaak tegen de stroom in. 

Wanneer ik ergens nut of noodzaak niet van zie ben ik behoorlijk tegendraads maar wanneer ik voor iets of iemand ga ben ik loyaal en doe het dan met volle overtuiging, zonder half werk. 

Portretfoto Katja van Reenen

Met kracht en vrijheid in het avontuur

Ik ben er om je aan te moedigen de regie te nemen over het avontuur en om overal ter wereld een gevoel van thuiskomen te beleven. 
 

Nog een paar rare feiten over mij die niet veel mensen weten. Misschien wel met een goede reden.

Wil je net als ik je overal thuis voelen?   

Neem contact op, en laten we samen een avontuurlijke reis beginnen naar de beste versie van jezelf.

LATEN WE SAMEN OP AVONTUUR GAAN!​

Aan de slag met je persoonlijke groei en het waarmaken van jouw nieuwe avontuur.

Wil je nog meer van mij lezen? Kijk dan eens bij mijn blogs

Blog

Rennen tot je niet kan stoppen

Als kind gingen we regelmatig naar Kraantje-Lek, een zandverstuiving in Overveen. Mijn moeder bleef beneden met een boekje en ik klauterde de duinen op om dan vervolgens naar beneden te

Ik doe niet aan mediteren

Als ik eerlijk ben, heb ik veel moeite met het “hardcore” mediteren. Wat ik daar onder versta is je terugtrekken, zitten, liefst in lotushouding en alleen focussen op je ademhaling

Scroll naar boven

Vul het contact formulier en je krijgt vrijblijvend informatie.

Na het invullen van het formuleer krijg je automatisch elke 2 weken als eerste mijn blog in je mailbox. Je kan deze natuurlijk altijd afzeggen maar ik wilde je het toch niet onthouden.

Bedankt dat je meegaat op dit avontuur van groei en vervulling.

Elke twee weken ontvang je een dosis waardevolle inzichten, praktische tips en inspirerende verhalen. hopelijk dat deze blogs je zullen helpen om je horizon te verbreden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Leuk dat je een berichtje stuurt.

Je bericht is in goede orde ontvangen. Binnen drie werkdagen zal ik je bericht beantwoorden.

Wanneer je vraag dringend is stuur mij dan een berichtje via Whatsapp.

Je kan mij ook volgen 

Fijne dag, Katja