Ontdek je plek

Ontdek je plek

Je bent nu al enige tijd op je nieuwe locatie. Hoe is dat nu en wat is er al van al je plannen terecht gekomen? Wat in het begin nog leuk en avontuurlijk leek, kan zomaar zijn dat je op het punt bent gekomen dat je een beetje in hetzelfde rondje draait. Je hebt al een bepaalde routine en ga je er steeds minder vaak op uit om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken. In deze blog ga ik je uitdagen om uit je bubbel te komen en op avontuur te gaan. Nieuwe plekken en de buitenlandse cultuur te ontdekken.

Schrijf je Avonturen

Wat je kan uitdagen om op onderzoek te gaan is om stukjes te schrijven over wat je hebt meegemaakt. In die stukjes kan je schrijven wat je hebt meegemaakt, ontdekt, opviel of waar je tegenaan liep. Dat hoeven geen hele epistels te zijn maar gewoon een stukje. Wat je er mee doet kan je zelf invullen. Zet je het op sociale media, hou je een dagboek bij of deel je buitenlandse ervaringen met je vrienden en familie. Wanneer jij jezelf hier elke dag toe zet zal je ook steeds meer op pad gaan om weer wat nieuws te ontdekken. Ben je niet goed in schrijven dan kan je ook elk dag een foto maken van iets bijzonders of leuks.

Buurtbabbels

Maak een praatje met buurtpersonages. De bakker, de slager of de buurvrouw. Je hoeft geen heel interview te houden maar vraag naar wat hen bezighoudt, waar zij graag naar toe gaan of doen. Je ontmoet de lokale omgeving en als bonus ontdek je plekken die voorheen voor jou verborgen bleven. Door ze elke keer gedag te zeggen en een kletspraatje te maken kunnen er mooie dingen ontstaan.

Lokale Juweeltjes

Maak je eigen Lonely Planet. Ga op zoek naar verborgen pareltjes in je omgeving. Bijzondere winkels, verborgen straatjes, lokale hotspots of leuke restaurantjes. Door voor jezelf een soort Lonely Planet te maken ga je steeds meer ontdekken en worden die ontdekkingen ook heel divers.

Ontdek de Lokale Cultuur

Ga iets nieuws leren. Over de lokale geschiedenis, over de cultuur of de traditionele keuken. Ontdek nieuwe sporten die je nog nooit hebt beoefend. Wanneer je dat gaat doen, leer je over je omgeving en je leert nieuwe mensen kennen die dezelfde interesse delen maar uit een hele andere cirkel komen. Dit kan mooie en waardevolle inzichten geven

Door aan de slag te gaan met deze tips of er een eigen invulling aan te geven daag jij jezelf uit om uit je comfort zone te stappen en te gaan ontdekken. Dus ga op onderzoek uit en laat het je niet overkomen.

Wat heb jij deze week ontdekt? Deel je foto of verhaal met mij.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur mij een bericht.

Scroll naar boven

Leuk dat je een berichtje stuurt.

Je bericht is in goede orde ontvangen. Binnen drie werkdagen zal ik je bericht beantwoorden.

Wanneer je vraag dringend is stuur mij dan een berichtje via Whatsapp.

Je kan mij ook volgen 

Fijne dag, Katja

Bedankt dat je meegaat op dit avontuur van groei en vervulling.

Elke twee weken ontvang je een dosis waardevolle inzichten, praktische tips en inspirerende verhalen. hopelijk dat deze blogs je zullen helpen om je horizon te verbreden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.